Här springer eleverna ut på Terassen

Så här såg det ut på hamnen i fredags. Det var tjockt med folk och gassande sol. Uppe på restaurangen Terassens tak stod över 50 förväntansfulla studenter som väntade på att få springa fram och ta farväl till sina lärare, skoltiden och istället kasta sig ut och förverkliga sina drömmar.

För er som inte var på plats kan vi säga att inget sker utan att oväntade saker uppstår. Dagens ”inget stoppar mig” blev Josefine Hammar som, när sladden klämdes av i en dörr, bara höjde rösten ett par snäpp och brände av sitt tal ändå. Även om inget hördes ur högtalarna gick det ju hur bra som helst och både poängen, och kärleken, nådde fram.

En annan betraktelse. Priset för ”flest presenter” gick tillslut till Nathalie Silfver. Med en till hängandes runt halsen hade hon nog inte orkat gå från Terassen till traktorn. Och behövt en egen skottkärra för alla nallar och miniflarror.

Dagens ”lyckost” blev Oliver Urelind som tappade bort sin mobil. Men efter ett noga letande och en räddningsaktion från personalen återfanns den på, ja, på kanten av taket. Den hade hoppat ur fickan när de stod vid räcket vänt mot publiken. Och där hade den fastnat, och som tur var inte dimpat ner i asfalten.

Det var en fantastisk dag, med god mat, fina tal och många tårar. Och som ni ser också med en hel del tur och kärlek.  Och vad vi vet, så fortsatte kvällen likadant.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

E-postadressen publiceras inte.