vinnarna-gutegymnasiet

Den 1 oktober utsågs tre elever på Gutegymnasiet till vinnare i Världsarvstävlingen som arrangeras av Gotlands Allehanda och Världsarvsdagen. Vinnarna publicerades i tidningen och missade ni artikeln får ni här chansen att se bilderna igen.

Världsarvstävlingen består dels av en novelltävling, dels av en bildtävling. Det var i den senare som de tre eleverna från Gutegymnasiet deltog. Nedan presenteras juryns motivering.

Motivering för Izabell Mårtenssons bild (löpande man): ”En vardagsbild från en levande innerstad, en vacker miljö för den som vill löpträna.”

Motivering för Juliette Näsström bild (med gula huset): ”Vem har sagt att en världsarvsstad måste vara grå och tråkig?”

Motivering för Love Tydéns bild (spegeln): ”I en spegling av staden finner vi såväl gamla hus, som nyfikna ungdomar.”

Förutom i Gotlands Allehanda presenterades bilderna även på Hela Gotland (dock med en bild som var fel).

vinnarna-1