Elever spelade på Gutefestivalen

Om du var på norra Visby i fredags är chansen stor att du hörde musik. Det var musikelever som hade tagit över entrén till Gutegymnasiet – byggt upp en scen och burit fram några 1,5 meters högtalare. Det var finalen, och kronan på verket på en av elevernas gymnasiearbete.

– Jag är nöjd, det blev bättre än jag trodde, säger Pontus Wallin, som pluggar musik.

Alla elever som går tredje året på gymnasiet gör ett gymnasiearbete. Pontus Wallins idé var att producera en musikfestival på skoltid, vilket bland annat innebar att bjuda in band, göra affischer och rodda. Själva grundtanken var att det skulle bli som en vanlig musikfestival, men det visade sig att de flesta banden hade svårt att dyka upp en vanlig vardag på dagtid. En lärdom han nu tar med sig.

– Det var ändå roligt för vi fick ju lira.