Den 16-17 maj avgjordes SM-finalen i ungt företagande i Älvsjö i Stockholm. Hundratals UF-företag från hela landet fanns på plats för att ställa ut, sälja sina produkter och tjänster och tävla om förstapriset i någon av klasserna där de nominerats.

Från Gutegymnasiet fanns två företag representerade. Health & Sport Reference UF:s  vd Teodor Molin (EK16) var med och tävlande i klassen som Sveriges bästa säljare. Gotlandshinder UF var med och tävlade i klasserna bästa webb och bästa hantverk.

Det räckte inte hela vägen fram för våra entreprenörer denna gång, men de gjorde ett riktigt bra jobb menar läraren EmmaMaria Karlsson.

– Det blev tyvärr inga vinster för Gotland, men våra elever har haft en finfin upplevelse och har arbetat exemplariskt.