De fick stipendier på årets julavslutning

Idag var det julavslutning för gymnasiet och förutom gröten så bjöds eleverna på en hel del underhållning – innan vi fick veta vilka som fick terminens stipendier.

Eleverna samlades i ljusgården till kl. 09.30 då rektor Therese Ljungman hälsade alla välkomna. Magnus Strandberg höll ett jultal och Mikael Öhman gav oss sedan högläsning ur ”bibeln” – där han i siffror förklarade hur många hus tomten ska gästa dan före julafton. Med ett snitt på 967,7 hembesök per sekund, förutsatt att det finns åtminstone ett snällt barn per hem, förstår vi också varför vissa generöst lagda människor ställer ut en skål gröt adresserat till den skäggige, luvförsedde mannen.

Det är dock inte bara tomten som presterar bra. På Gutegymnasiet finns väldigt många som lägger manken till och idag belönades några av dem med mer än en karrot kaneldoftande rispudding. En elev som gjort en fantastisk jobb på sin praktikplats är Zamzam Omar Haybe från BF15. På grund av detta och för väldigt goda omdömen från sin handledare fick Zamzan (på första bilden ovanför) i år ett stipendium.

Alltid positiv inställning
Ett annat stipendium gick till Ville Hagman i SA16 med motiveringen att han är en tillgång i klassrummet – alltid med positiv inställning och goda studieresultat. Alexandra Holmstedt i RL16 fick sitt stipendium för att hon utvecklats till en fantastiskt duktig konditor.

Daniel Niklasson i BF16 fick även han ett stipendium för sin exemplariskt goda närvaro, för att han alltid lämnar in uppgifter i tid och för att han gör sitt bästa.

Skapar trivsam miljö
Och för sin kämpaglöd, envishet och en alltid glad inställning fick Morteza Akhlagi från HV17 ett stipendium. Motiveringen är att Morteza visar att vilja kan göra skillnad.

Även Elevkåren fick ett stipendium för att de gör ett bra jobb i att driva elevernas frågor, och för att de fixar en trivsam miljö för eleverna på skolan.

Sedan delades det ut ett pris till de tre elever som hade prickat in flest rätt på en tipspromenad om alkohol. De tre var Tea Mellin i BF17, Zain Munir som också går i BF17 och Leonardo Dorut i RL17.

På förmiddagen fick vi också musik från Saeed Amini och Diana som sjöng om värdefulla ögonblick.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

E-postadressen publiceras inte.